Datasimulert demokrati


Om det er noe alle vet, så er det at politikere er idioter. Komikeren George Burns sa at «Det var synd at alle som vet hvordan landet skal styres er opptatt med å kjøre taxi eller klippe hår».

Vell, takket være dataspillene så kan du selv være politiker. Spillet Democracy 2  bruker simulasjonsformatet vi kjenner fra Sim City og andre spill til å la deg få lov til å bli politiker. Nå kan du bestemme om skattene skal være høye, om man skal satse på forskning eller tiltak mot arbeidsløshet. Jeg er sikker på at Jens Stoltenberg spiller dette daglig.

Et annet morsomt utdanningsspill er President eller Prime Minister Forever som lar deg delta i den Amerikanske, Engelske eller Tyske valgkampen. Dette spillet lærer deg mye om hvordan valgsystemet fungerer i disse landene, og burde være ideelt for de som ønsker å forstå politikk, det være seg journalister eller elever i Engelsk eller internasjonalt politikk.

Et tredje simulasjons spill heter Global Conflicts: Palestine . Dette spillet setter deg midt inn i midtøsten konflikten og lar deg jobbe som journalist i dette samfunnet mens du prøver å balansere ulike interesser og motsetninger for å presentere et nyansert bilde av konflikten. Du kan ta over jobben til Odd Karsten Tveit og Sidsel Wold.

Så nå trenger du ikke løse alle samfunnets problemer på VG nett. Enten du tilhører høyre eller venstresiden, kan du bryte ut av blogg-verdenen og selv bli samfunnsaktør. I en simulert virkelighet, vell og merke.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s