Løgndetektorer på sosial kontoret i England og Wales


I 2008 meldte avisa The Guardian at man brukte løgndetektorer på sosialkontorene i 25 kommuner i England og Wales, og at man ønsket å utvide forsøket. Løgndetektoren analyserer stemmen til sosial klientene når de kontakter sosial kontorene via telefon, og oppdager om de gir fra seg sannferdige opplysninger. Flere kommuner i Storbritannia hevder å ha avdekket trygdesvindlere gjennom metoden.

England er George Orwells hjemland, men de har innført overvåking av enkeltindividet i en grad som ingen andre land i den vestlige verdenen. Jeg regner med at det snart kommer krav om at trygdede eller asyl søkere i Norge skal gjennomgå lignende undersøkelser.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s