Pulitzer pris vinner kritiserer Google på svensk TV


Onsdag 6 oktober sendte svensk tv en reportasje om det nye prosjektet til den amerikanske forbruker organisasjonen Consumer Watchdog: den google kritiske bloggen Inside Google. I den forbindelse intervjuet de Margot Williams som jobber for bloggen. Hun har to ganger vunnet Pultizer prisen for sin undersøkende journalistikk i avisa The New York Times.

Williams var spesielt opptatt av måten google samler inn informasjon om hva brukerne søker etter. Denne informasjonen kan brukes mot forbrukeren både av google selv, av andre selskaper og av statsmakter som Kina som ønsker å bruke googles data for å straffeforfølge og overvåke opposisjonen.

Som svar på en økende kritikk har google begynt å gi ut noe de kaller «Transparency report».  Rapporten er blant annet en oversikt over statlig innblanding i googles søkevirksomhet. Margot Williams mener googles rapport er ufullstendig, og at søketjenesten ikke går langt nok i å beskytte forbrukerens privatliv. Inside Google og New York Times har derfor den siste tiden kjørt en rekke reklame kampanjer hvor de beskylder google for å være feige og ubeslutsomme.

Williams trekker frem at antallet henvendelser fra den amerikanske regjeringen til google har økt med 19 prosent siden 2009 . Forskjellige myndighetsorganer i USA har sendt 4350 forespørsler om brukerinformasjon til google første halvår i 2010. Williams mener dette viser at dine søk på internett lagres og kan brukes mot deg senere.

Det siste innlegget til Margot Williams på bloggen Inside Google tar for seg en kontrakt mellom det amerikanske etterretningsvesenet og Google om bruk av atlas tjenesten Google Earth. Les det her.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s