CIA-utviklet nyhetsbrev om fremtiden?


Overskriften høres kanskje litt saftig ut, men den stemmer faktisk. Recorded Future er en tjeneste som som er utviklet med støtte av In-Q-Tel som er en av hovedleverandørene av programvare og elektroniske duppeditter til CIA.  Recorded Future samler forskjellige opplysninger om fremtiden fra offentlige kilder på nettet og lar deg analysere spådommene.

Selve analysedelen er en ganske dyr betalingstjeneste, men nyhetsbrevtjensten er gratis. Jeg prøvde den selvsagt. Man kan velge mellom ulike områder man er interessert i, det være seg fremtidig politikk, kjente personer eller, som jeg valgte, «fildeling». Etter ti minutter fikk jeg et nyhetsbrev som samlet linker til kilder om fremtidig fildeling. Jeg fikk sendt linker til nettsider som nevnte hva Frankrike og Storbritannia har tenkt å gjøre med fildeling i de nærmeste årene, men jeg fikk ingen informasjon om det tekniske kappløpet som foregår mellom fildelere og myndigheter.

Nyhetsbrev funksjonen til RecordedFuture.com fungerer litt som Googles Alert tjeneste, og om du er interesert i hvilke kilder som finnes om fremtiden på nettet, så er dette kanskje noe å sjekke. Den er på langt nær så omfattende som google alert, men de utvalgte linkene er mer relevante.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s