Ray Kurzweil: singularitet, filmen og vår vanvittige fremtid


Raymond Kurzweil (1948-) , datapioneren, er kjent for utviklingen av OCR, programvaren som lar oss overføre teksten i en bok til datamaskinen ved hjelp av en skanner. Han har skrevet flere bøker om hvordan han tror fremtiden vil bli, og har blitt verdenskjent for disse. Ja, faktisk har han blitt så kjent at en ny film inspirert av hans bok «The Singularity is Near!» kommer rett over nyttår. Dette er en god anledning til å titte litt på hans spådommer.

Sentralt i Kurzweils teorier står begrepet «singulariteten». Singulariteten er det punktet i historien hvor den teknologiske utviklingen har kommet så langt at våre teorier om fremtiden bryter sammen. Når er så dette i følge Kurzweil? Jo, i 2045, såvidt innenfor levetiden til mange av oss! I 2045 mener han at hjemmedatamaskinene har blitt en milliard ganger kraftigere enn menneskets hjerne. I følge ham vil datamaskinene allerede i 2020 være like kraftige som vår hjerne.

I 2014 skal mange av oss i følge ham ha roboter som vasker i hjemmene våre.  På slutten av 2020-årene skal datamaskinene bestå Turing-testen, dvs vi vill ikke være i stand til å skille en datamaskin fra et menneske. I 2030-årene skal det bli mulig å laste opp sin personlighet på internett.

Vi skal altså ifølge denne karen leve evig og enten smelte sammen med datamaskinen eller bli erstattet av den. Når denne prossessen har blitt gjennomført etter 2045, vil universet bli bevisst. Datamaskinene vil gradvis bre seg ut i universet, og omgjøre alle råvarer til datakraft.

Nå har vi virkelig noe å se frem til dere!

Reklamer

2 tanker på “Ray Kurzweil: singularitet, filmen og vår vanvittige fremtid

  1. Noamish: Ja, det må jo nevnes at han har sine kritikere. Men han argumenterer selvsagt litt mer inngående enn det jeg nevnte i bloggen. Han har statistikk, eksempler osv. Så han spår kanskje enkelte ting som er delvis sannsynelige.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s