Nautilus X- fremtidens romskip ?


Etter at Obama avlyste Bush sin plan om å sende mennesker tilbake til månen ble enkelte romfartsentusiaster desillusjonerte. Nå har stemningen snudd seg litt etterhvert som private aktører har kommet på markedet med kreative løsninger. Virgin Galactic er snart i stand til å sende turister ut i rommet, hotell kongen Bigelow holder på å bygge sine oppblåsbare romhotell og Space X har erklært at de vil bygge en romrakett som kan brukes om og om igjen.

Nasa selv har bygget raketten og romkapselen som skal ta menneskene ut fra jordens gravitasjonsfelt. Likevel er det få som har presentert et design for et romskip som kan frakte mennesker til Mars eller andre planeter. Men noen har gjort det. For noen år siden satt NASA ned en gruppe som de kalte  «Technology Applications Assessment Team», og de kom med en design for et romskip som tok i bruk alt man hadde lært fra den Internasjonale romstasjonen (ISS): romskipet Nautilus X:

Nautilus X skulle bestå av kapsler, oppblåsbare seksjoner i Bigelow stil, en Canada-arm og en sentrifuge hvor tyngdekraft blir simulert. De store nyheten var sentrifugen som løser problemet med vektløshet på lange romreiser. For å prøve ut sentrifugen skulle NASA i følge dette forslaget bygge en liten sentrifuge og feste den til den internasjonale romstasjonen.

Det har siden vært stille om Nautilus X forslaget i NASA, og i dag står det lite om sentrifuger på NASAs hjemmesider. Men det er morsomt å se at man kan løse problemene med reisen til Mars bare ved å sette sammen deler vi allerede har i dag.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s