Virtuelle gatehjørner- noe for Norge?


I USA har man store sosiale forskjeller. Det finnes noen nabolag hvor det bare bor rike mennesker og andre hvor det bare bor fattige svarte. I 2010 begynte John Ewing et kunst prosjekt som tok sikte på å bygge broer mellom mennesker fra ulike nabolag i Boston. Han bestemte seg for å plassere toveis videolinker i to butikkvinduer i forskjellige bydeler. Forbipasserende i den ene bydelen ville se direkte video overføring fra den andre på en stor skjerm og en mikrofon lot de nysgjerrige menneskene snakke med hverandre. Et fattig nabolag ble dermed knyttet til et rikt nabolag 24 timer i døgnet, og mennesker som vanligvis ikke møter hverandre stoppet for å slå av en prat.

Tenk deg slike virtuelle gatehjørner på Stortorget i Tromsø og på Carl Johan i Oslo. Nordlendingene i Tromsø ville se hva som skjedde på Carl Johan, og hovedstadens borgere ville stoppe og undres over hva som foregikk på den andre siden av skjermen. I USA bygger man kanskje broer mellom sosiale lag, i Norge kan vi overkomme geografiske begrensninger.  Trykk på linken for å besøke det amerikanske prosjektets nettside:

http://www.johnewing.org/VirtualCorners/index.php

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s