Bok: Michio Kaku-fremtidens fysikk


Alle som har sett Discovery Channels programmer om fremtiden kjenner Michio Kakus ansikt, den amerikanske fysikk professoren fra New York. I ledige øyeblikk har jeg lest meg gjennom to av hans bøker Physics of the Impossible (2008) og Physics of the Future (2011). I begge bøkene går Kaku gjennom teoriene vi kjenner fra TV seriene.

Vi får høre om hvordan man kan lage laser sverd slik vi kjenner dem fra Star Wars filmene; hvordan vi kan bygge en usynlighetskappe; hvordan man kan reise til fremmede planeter og hvordan vi en gang kan programmere materien og forme den slik vi vil. Kaku er en grenseløs optimist, og han ser for seg hvordan menneskeheten går fra å være en type 0 siviliasjon som høster energien fra døde planter og dyr, til en sivilisasjon som høster energi fra en stjerne eller fra en hel galakse.

Noen litt jordnære teorier har han likevel. Han kritiserer det amerikanske skolesystemet og han er ganske kjølig når det gjelder vår tids kunstige intelligens. En interessant ide jeg husker spesielt godt var forslaget om en maskin som lagrer alle DNA-sekvenser fra dyr digitalt, og som gjennom å sammenligne sekvensene, digitalt kan rekonstruere DNA til fortidige dyr.

Kakus bøker er lettleste og underholdende, og han hopper fra den ene fantastiske ideen til den neste med en nesten barnslig entusiasme som er svært smittsom.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s