Tidenes sensasjon i Italia?


Akkurat nå som vi hører så mye om den italienske krisen, har to italienere angivelig gjort en oppdagelse som kan forandre verden og redde oss alle ikke bare fra økonomisk undergang, men fra global oppvarming. De siste dagene har E24.no dekket noe man håper kan endre verdens energi produksjon. Det dreier seg selvfølgelig om det gamle spøkelset «cold fusion», eller kald fusjon. E24.no skriver:

«Kjernefysisk fusjon er en prosess der flere atomkjerner smeltes sammen til en tyngre atomkjerne. Ved sammensmeltingen frigjøres eller opptas enorme mengder energi. Fusjonsprosesser foregår normalt ved flere millioner grader. Mange fysikere har håpet at det er mulig å igangsette en kontrollert fusjonsprosess ved romtemperatur og atmosfæretrykk; en såkalt kaldfusjonsprosess. Det er nettopp dette italienerne bak E-Cat (Energy Catalyzer) påstår å ha oppnådd. Flere og flere fysikere har fått øynene opp for det påståtte gjennombruddet.»

E24.no har latt seg fascinere av muligheten en slik oppfinnelse vil kunne ha, og dagen etter presenterte de en lengre artikkel om konsekvensene av en italiensk energi revolusjon. Der skriver de blant annet at Opec og Saudi Arabia ville mistet sin makt, og at det norske oljeeventyret ville gått mot slutten. «Eksperter tror fusjonssuksess ville frigjort Vestens energiavhengighet fra Russland og Saudi-Arabia», i følge e24.no.

Kald fusjon er et gjennombrudd som mange håper på, men det har blitt ropt ulv såpass mange ganger at folk kvier seg for å tro på noe som helst. Europa har imidlertid gått inn for varm fusjon med brask og bram. I 2007 holdt Arnfinn Christensen foredraget «Drømmen om fremtiden: Fusjonsenergi» i P2 akademiet om verdens nest dyreste forskingsprosjekt, det pågående fusjonskraftverket som bygges i Frankrike av USA, hele EU, Russland, Kina, India, Japan og Sør-Korea.

Les mere om den nye kald fusjons oppdagelsen på wikipedia.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s