Lat deg mens PC’en tjener penger


Jeg har tidligere skrevet om fenomenet distribuert databehandling, hvor hver enkelt datamaskin utfører kalkulasjoner på vegne av felleskapet. Har du en PC som er koblet til nettet kan du melde deg på for å søke etter liv på andre planeter, for å finne en kur mot AIDS, for å løse historiske gåter osv. Vel, nå har du et nytt alternativ: du kan tjene penger ved å leie ut din datamaskin på nettet.

Selskapet cpusage.com har laget et nettverk som blant annet utfører webcrawling, video konvertering og mye mere for betalende kunder. Du kan bidra med din maskin og tjene 10 dollar for 4 timers daglig bruk i en måned. Du vil bare tape under en dollar på strøm, ifølge CPUsage.com. I ledige stunder mens du ikke bruker PC’en, kan datamaskinen tjene penger på nettet for deg.

I videoen nedenfor snakker grunnleggeren av firmaet om hvordan offentlige institusjoner som skole og kommuner kan tjene penger på å leie ut sine datamaskiner. Hver skole har hundrevis av datamaskiner, og om hver av dem tjente penger om natten mens elevene var borte, ville skolen kunne få ekstra inntekter, som de kunne bruke på nyinvesteringer.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s