Dansk hjemmelaget romrakett


Danskene planlegger å bli det fjerde landet i verden som sender mennesker ut i rommet, og de skal gjøre det i privat regi. Peter Madsen og Kristian von Bengtson har siden 2008 ledet et team på 22 dansker som skal bygge en romrakett etter open source prinsippet, dvs ved hjelp av teknologi som er tilgjengelig på det åpne markedet og ved hjelp og donasjoner fra sponsorer og frivillige. Raketten bygges med enkle midler, blant annet med gulv kork-plater som varmskjold. Den forrige raketten som ble skutt opp bare kostet 100 000 kroner i byggematerialer.

Selskapet Copenhagen Suborbitals skyter opp rakettene sine fra en mobil plattform i Østersjøen, og hadde sist en vellykket oppskyting 3 juni 2011. Det gjenstår imidlertid en god del arbeid før raketten vil nå hele veien til verdensrommet. Om de lykkes vil det senke kostnadene på romraketter betraktelig, og kanskje til og med gi små land som Norge nye muligheter.

Nedenfor ser du videoen av oppskytingen i juni:

Her kan du donere penger til rakett gruppen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s