Hvordan få boplass i rommet?


I de kommende årene vil et utall selskaper opprette romhoteller i verdensrommet, og et stort utvalg kommersielle aktører vil frakte turister dit. Men det å bygge en romstasjon kan bli ganske dyrt, og det å bygge hoteller som er store nok og komfortable vanskelig. Jeg tenkte jeg skulle ta en titt på to av de mest intelligente løsningene som er foreslått.

Space Island prosjektet 

Denne løsningen tok sikte på å bruke romfergens drivstofftanker som grunnstener i en roterende romstasjon med kunstig gravitasjon. Ved å bruke drivstofftankene sparer man vekt ved oppskyting. Ideen ble selvsagt skrinlagt når romferge programmet ble avsluttet, men kan gjenoppstå i fremtiden. Konseptet blir forklart i denne videoen:

Bigelow romhotell

Hotellkongen Robert Bigelow har bestemt seg for å bruke noe av sin enorme formue til å utvikle oppblåsbare romhotell som enten kan plasseres i bane rundt jorden eller brukes som bomoduler på Mars. Ved å satse på en oppblåsbar modul kan man konstruere et større boareal i verdensrommet enn man ellers ville klart å frakte fra jorden. Bigelow er kommet svært langt i sine planer. En forsøksstasjon er allerede testet i bane rundt jorden, og selskapet har avtale om en oppskyting med SpaceX sin private romrakett Falcoln 9 i 2014. Utviklingen av de oppblåsbare romhotellene har faktisk gått så fort at de mangler muligheter for frakte turister til romstasjonene. Bigelow har derfor blitt nødt til å redusere sin organisasjon i påvente av private aktører som kan frakte mennesker til rommet.

Følg min blogg med bloglovin

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s