Rekonstruere historiske ansikter fra DNA


Vi har alle sett CSI eller lignende krimserier på TV hvor vitenskapsmenn kan fange gjerningmannen ved hjelp av ørsmå fragmenter av DNA. Utviklingen av DNA-forskingen går fremover med stormskritt, og i fremtiden kan det bli mulig å rekonstruere en persons utseende ved hjelp av DNA. Denne to år gamle artikkelen fra et australsk magasin beskriver mulighetene for fremtidens politiarbeid.

Men tenk deg hva slags muligheter som åpner seg innenfor arkeologi. Det finnes for eksempel DNA som hevdes å stamme fra noen av Jesu apostler. Disse finnes det ingen bilder eller troverdige malerier av. Vil vi kanskje for første gang se hvordan en av dem så ut? Hva med andre historiske skikkelser som aldri eller sjeldent ble avbildet av kunstnere, slik som vikingkongen Harald Hardråde eller William Shakespeare? I fremtiden kan DNA forskingen sette ansikter på historiske skikkelser som vi bare kjenner fra litteraturen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s