Kreative nettsamfunn


Utallige mennesker rundt om i de tusen hjem  skriver tekster eller lager film eller musikk. Mange har funnet sammen i ulike nettsamfunn hvor de publiserer sine verk og gir hverandre råd og kommentarer. I tillegg fungerer disse som møteplasser på linje med facebook.

Skrivesamfunn
Norges største poesisamfunn er Dagbladets Diktkammer. Her kan du publisere dikt, og få masse respons på ganske kort tid. Med jevne mellomrom blir de beste diktene kåret og disse får ekstra oppmerksomhet i avisen.

Er du ganske ung, kan du publisere dine tekster på trafo.no. Her kan du få hjelp av mentorer, som viser deg hvordan du kan utvikle evnene dine videre. Voksne skribenter kan publisere sine ting hos dikt.no eller fortellinger.net . Begge disse tar i mot prosa og dikt, men bare dikt.no vil gi deg konstruktiv tilbakemelding på det du skriver.

Norges største diskusjonsforum for blivende forfattere er forfatterforum.com . Her kan du snakke med andre forfattere om løst og fast. Jeg fant ingen oppdatert side med linker til ulike skrivekonkurranser, så jeg laget min egen på kreativskriving.com.

Har du lyst til å skrive på engelsk er det beste gratistilbudet www.booksie.com, et digert forum hvor du garantert får tilbakemelding. Abctales.com er deres eneste reelle konkurrent.

Musikksamfunn
Spiller du i band eller lager din egen musikk elektronisk, gir internett uante muligheter for oppmerksomhet for dine låter. Mange ser ut til å laste sine musikalske produkter opp til soundcloud.com . Her finner du egne kategorier for de fleste musikksjangre, og du får også bra med respons. Du kommenterer andres kunst og de kommenterer din. Om du en gang blir overbevist om at du lager god musikk, kan du publisere den på Itunes og Spotify gjennom SongCast.com

Filmsamfunn
Det beste norske nettstedet for å publisere din egen film er Filmport.no, en samleside for flere regionale filmsentre med lokale entusiaster. Ellers er mange norske filmfanatikere aktiv på vimeo.com. Du kan selvsagt laste opp til youtube også, men selv om du her blir sett av svært mange, får du ikke like gjennomtenkte tilbakemeldinger som du får på de dedikerte stedene.

Ekstra oppmerksomhet

Ønsker du litt mer feedback kan du legge ut linker til dine publikasjoner på Freak.no sitt nettforum Skryteplassen. Dette er dessverre et ganske negativt forum hvor brukerne er overkritisk til alt og alle. Et annet alternativ er diskusjon.no sitt forum for egenprodusert kultur.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s