Skriver bok om nordisk science fiction


Peter Öberg er en svensk grafiker og filmkritiker som driver nettstedet spektakulart.se, en oversikt over nordisk science fiction. Finnes det noe slikt, spør du? Ja, det gjør tydeligvis det. Öberg skriver bombastisk:

Vi har en skatt av science fiction-filmer och -tv-serier i Norden, som inte fått den uppmärksamhet de förtjänar eller som fallit i glömska. En dansk jättemonsterfilm inspirerad av Godzilla? Japp! En norsk Alien (som kom året innan Alien)? Japp! En finsk «tänk vad hemskt allt blir om vi går med i EU»-framtidsrulle? Japp! Två fina svenska Ray Bradbury-filmatiseringar? Japp!

På sitt nettsted går Öberg gjennom filmer fra Norden som få har hørt om. Han har til og med et bilde fra den norske kortfilmen Mira, Norges første science fiction film. Nå har han sett seg lei på at nordiske science fiction filmer blir glemt, og han har satt seg fore å skrive   «den mest kompletta sammanställningen över nordisk science fiction på film och tv som gjorts – ett slags uppslagsverk eller guide helt enkelt.» «Inget liknande verk existerar i nuläget.»

Det var på tide at noen tok norsk science fiction på alvor. Bare så synd det måtte bli en utlending. Men om det blir så mange norske poster i denne boken, tviler jeg på. Verket er over halvskrevet, men Öberg har en pengeinnsamling på nettet for å skaffe til veie 8000 kroner. I skrivende stund har han 5550,- Om du vil støtte bokutgivelsen med noen kroner, kan du gjøre det på denne siden: Som ekte nerd måtte jeg gi et par hundrelapper.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s