Vår europeiske romferge: Skylon


Om alt går etter planen vil Europa innen 4 år ha prøvd ut en kommersiell romferge som drastisk kan redusere prisen på oppskytingene. Skylon skal kunne brukes om igjen 200 ganger og rakettmotoren har bare ett trinn. Motoren gjør bruk av oksygenet i luften inntil en viss høyde, for deretter å skifte til medbragt oksygen fra tanker. Fartøyet er ca 83 meter langt og kan frakte 15 tonn opp i bane rundt jorden.

Skylon vil bli solgt eller leid ut som et kommersielt fartøy akkurat som et passasjerfly. Utviklingskostnaden blir dekket inn ved salg av flere fartøyer. Selv om fartøyet er førerløst og beregnet for å skyte opp satellitter, kan man tilpasse en passasjerseksjon som kan frakte mellom 30-40 mennesker opp i rommet, til den Internasjonale romstasjonen (ISS) eller til et av de nye rom-hotellene som vil blitt bygget innen få år.

I april i år gjenopptok man utprøvingen av Skylons motor-systemer. I følge BBC gikk alt som smurt. Dårlige økonomiske tider i Europa har fått Reaction Engines Ltd., selskapet som utvikler Skylon, til å søke om noen få statlige midler, noe de fikk etter mye diskusjon.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s