Europeisk romstasjon om to år!


Det er ikke så mange som er klar over det, men Europa kan ha sin egen romstasjon, eller romhotell, om bare to år. Faktisk skulle romhotellet være ferdig i år, men man bestemte seg for å legge til muligheten for å bevege seg på yttersiden av stasjonen i romdrakt, og dette la to ekstra år til utviklingstiden.

Det er det Barcelona-baserte selskapet Galactic Suite Design som leder prosjektet. De har bestemt seg for å bruke eksisterende teknologi fra den europeiske teknologigiganten EADS-Astrium . Det vil si at det er den samme teknologien som ligger bak den europeiske Columbus modulen på den internasjonale romstasjonen. En anonym rom-entusiast har donert 3 milliarder dollar til prosjektet.

Reisen til romstasjonen vil begynne på en tropisk øy nær ekvator hvor man får opplæring, og hvert opphold på romhotellet skal vare 4-6 dager.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s