Milliardærer vil bygge gruver i rommet


Jorden er i ferd med å slippe opp for plass. Vi blir stadig flere mennesker og i fremtiden vil disse kreve uante ressurser. Tidligere har jeg skrevet om Bill Stone og hans selskap Shackleton Energy som vil bygge gruver på månen. Nå har et annet selskap meldt sin interesse i å utvinne metaller fra asteroider, og denne gangen har de økonomisk støtte fra noen av verdens rikeste mennesker.

Planetary Resources, et selskap grunnlagt av Eric Anderson og X-prize grunderen Peter  Diamandis, har fått investeringer fra Larry Page og Erick Schmidt fra google, Microsoft-milliardæren Charles Simonyi og Ross Perot jr. Selskapets teknologiutvikling ledes av en tidligere ingeniør fra NASAs Jet Propulsion Laboratory.

Selskapet vil først kartlegge de ulike asteroidene i solsystemet ved hjelp av et privat romteleskop som nå er under utvikling. Deretter vil de sende sonder til dem for å finne ut hvilke ressurser som finnes og så merke dem. På sin nettside sier de ingenting om hvordan de skal utvinne mineralene fra asteroidene og frakte dem tilbake til jorden. 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s