Vi kan bygge USS Enterprise nå!


For vel en uke siden rapporterte nettstedet Universetoday.com om en ingeniør som har publisert detaljerte planer for hvordan vi allerede idag kan bygge romskipet USS Enterprise, kjent fra Tv serien Star Trek.

sin nettside sier ingeniøren, som kaller seg «BTE-Dan», at han jobber for et stort amerikansk firma (et Fortune 500 selskap), men at han på fritiden har spekulert litt på hvordan et romskip kan bygges.

Ingeniøren sier at hans romskip vil bli drevet av et ione-fremdrifts system som er ganske likt det som brukes i dag på mindre romskip. Det vil bare være i stand til å reise innad i solsystemet. Det er ganske stort, 960 m langt. Det må være så stort, sier han, fordi det må inkludere et gravitasjons hjul, en sentrifuge. Her kan du se en video:

Kostnaden for å bygge fartøyet vil være 1000 milliarder dollar (1 trillion dollar) over en periode på 20 år. Det er bare litt dyrere enn krigen i Irak. Den antatte kostnaden for den internasjonale romstasjonen (ISS) er ifølge Wikipedia 100-150 milliarder dollar.

Her er spesifikasjonene for det foreslåtte romskipet:

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s