Resveratrol- pillen mot midtlivskrisen


For vel et år siden fortalte min lege meg at jeg var i dårlig form. Jeg spiser ganske sunt, men jeg trener lite og beveger meg enda mindre. Jeg begynner etterhvert å bli godt voksen, så det var på tide at jeg tenkte litt på helsen.

Jeg tok omega 3 jevnlig, men jeg sluttet da jeg så NRKs forferdelige dokumentar om omega 3 industrien og de uhygieniske forholdene der. Hva skal jeg nå gjøre? tenkte jeg. Hvilken pille kan jeg ta for å lette min dårlige samvittighet? Det må da finnes noe som kan erstatte omega 3?

Det var da jeg kom over opplysninger om et nytt stoff som ikke bare lovet bedre helse og mindre sjanse for hjertesykdom slik som omega 3, men også ti år lengre levetid. Ja, du leste riktig: en pille som skal gjøre livet lengre (om man ikke blir påkjørt eller truffet av lynet). Det var altså ikke måte på hvor bra dette stoffet var.

Resveratrol er et stoff som utvinnes fra druer og rødvin, samt andre planter. Det er helt harmløst, men det skal ha store helseeffekter. Stoffet skal forklare det såkalte franske paradokset: hvorfor franskmennene kan ha få hjerteinfarkt selv om de bøtter innpå med rødvin.

Resveratrol skal virke på samme måte som kaloribegrensing. Man har lenge kjent til at at organismer som spiser mindre lever lengre, ja faktisk betydelig lengre. Resveratrol lar kroppen simulere denne prosessen. Selskapet Sirtris pharemaceuticals, som eies av farmasigiganten GlaxoSmithKline, har allerede funnet frem til syntetiske utgaver av resveratrol som er betydelig kraftigere enn de naturlige stoffene.

Resveratrol ble dermed min nye vidunderpille mot midtlivskrisen. Den var ikke for dyr, og den kunne bestilles fra kostholdsbutikker på nettet. Jeg kjøpe mine fra urtesenteret.no, og nå føler jeg meg mye yngre. Jeg håper bare ikke nrk sender en stygg dokumentar om denne pillen også.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s