Catchy: Fremtidens fiskefartøy


Fiskerier er en av Norges største næringer, men det er en næring som innebærer stor risiko både personlig og økonomisk for fiskerne. 17 Januar i år presenterte Det Norske Veritas (DNV) sin visjon for hvordan fremtidens fiskebåt kan se ut. Det er en båt som kan brukes til andre ting enn fiske utenom sesongen, og som likevel kan skryte av økt sikkerhet og komfort for fiskerne.

Konseptfartøyet har fått navnet «Catchy». Catchy er designet for snurpenotsfiske og tråling, og er drevet av naturgass. Fartøyet har et skrog som bryter bølgene i stedet for å ri på dem, og dette skal gi økt stabilitet og lettere arbeidsforhold. Overbygget er flyttet helt frem slik at at det blir større arbeidsflate lengre bak. Foruten fiskeri kan fartøyet brukes som servicefartøy i off shore næringen, forskingsfartøy og hjelpefartøy ved katastrofer.

Designet er et resultat av DNVs langsiktig satsing på innovasjon i maritim virksomhet, og konseptet har blitt presentert i flere land, bla Færøyene, Danmark og Japan.  Catchy er en konseptbåt designet for fremtidens utfordringer. Den er ment til å inspirere, og vil foreløpig ikke bli satt i produksjon.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s