Kan Humphrey Bogart vekkes til livet?


Paleofuture bloggen på Smithsonian Magazine presenterte nylig et innlegg om hvordan man tidligere har spådd at gamle storheter kunne bli simulert av datamaskiner. Vi har sett det mange ganger, bla i Tv serien Star Trek Next Generation hvor Kaptein Piccard snakker med avdøde skikkelser på holodecket.

Nå er den tekniske utviklingen kommet så langt at Snoop Dog har konserter med hologrammet til avdøde Tupac. Queen skal også vekke Freddie Mercury til livet på scenen.  Speilbergfilmen Tintin viste at 3d animasjoner var kommet ut av det vi kaller «the uncanny valley», hvor animasjonene virker kunstige. Nå ligner de på mennesker.

Tar vi alt dette i betraktning skjønner vi at fortidens storheter igjen kan innta kinoskjermene. Neste gang vi ser en splitter ny krimfilm satt i 1930-tallets Chicago kan noir-helten Humphrey Bogart gjennoppstå i en utgave som vi nesten ikke kan skille fra den originale versjonen. I westernfilmene kan plutselig John Wayne ri inn i bildet, like naturlig som om han levde.

Kanskje vi i Norge kan lage en film hvor Aksel Hennie spiller mot Leif Juster eller Henki Kolstad?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s