Nå kan du berøre gjenstander på nettet


Disney har ikke ligget på latsiden. På det siste Siggraph arrangementet i Los Angeles for en uke siden presenterte de en ny teknologi som lar berøringsskjermer simulere følelsen av ulike gjenstander. De kaller teknologien for Revel, og den er basert på prinsippet som heter omvendt eller «reversert elektrovibrasjon». (Forklart i video’en nedenfor)

Det vil si at du i fremtiden vil kunne kjenne på gjenstandene på dataskjermen eller ipad’en, i tillegg til å se dem. Om jeg skjønner dette riktig, så vil enhver ipad eller nettbrett med en slik teknologi kunne brukes til å vise blindeskrift.

Ifølge MIT Technology Review kan det gå ti år før teknologien er på markedet.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s