Siste nytt om hårkloning


For de av oss som er redd for å miste hår eller har mistet hår er kloning av hårceller det store. Greier man å klone hårceller vil alle som har et eneste hårstrå igjen på skallen kunne få sin ungdoms manke tilbake, skjønt det blir neppe gratis. Jeg stakk derfor innom en av de mange «hårforumene» hvor de håpefulle samles for å se om de snakker om noe annet enn de kjente kurene Finasterid og Minoxidil.

Bioteknologiselskapene Aderans og Histogen er i ferd med å bringe nye produkter på markedet. Aderans satser på en form for hårkloning hvor hårceller fjernes og deles, plasseres i vekstmedium og så implanteres på nytt. De er allerede på slutten av fase to av kliniske forsøk. Det er i alt fire faser i kliniske forsøk og produktet slippes etter tredje fase.

Histogen har valgt en litt annen strategi enn Aderans. De har utviklet en form for vekststimulerende middel basert på cellens egen kjemi. Dette skal sprøytes inn i hodebunnen og på den måten fremme hårvekst. De er på slutten av fase en slik jeg forstår det. Både Aderans og Histogen jobber innenfor feltet regenerativ medisin.

Her er en video fra en internasjonal hårkonferanse i 2011 hvor en av forskerne fra Aderans beskriver deres tilnærming:

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s