Mod’er- en snarvei til norske spill


Det finnes mange spill som har stor oppslutning blant publikum: Rise of Nations, Civilization osv . Mange av disse spillene har egne grupper av entusiaster som utvikler såkalte «mod’er», utvidelser av spillene som legger nye funksjoner og scenarier til kjente spill. Enkelte spill er til og med tilrettelagt for å oppmuntre entusiastene til å bidra med sitt.

Modding blir ofte sett på som en læringsaktivitet i seg selv (se video nedenfor) som hjelper amatører lære seg IT-kunnskap og grafisk design. Men det er ikke derfor jeg syntes modding er interessant. Spill med avanserte funksjoner kan oversettes til norsk gjennom modding. Se for deg en mod til spill som inkluderer ikke bare norsk språk i populære spill, men som også introduserer norske historiske scenarioer med bekreftet utdanningverdi.

Det var dette educationarcade.org gjorde når de på begynnelsen av 2000-tallet bestemte seg for å lage et spill om den amerikanske revolusjonen i Williamsburgh. De brukte fantasy-spillet Neverwinter Nights Gold og bygde en utdannings-mod hvor grafikken var tidsriktig og personene historisk relevante. I USA er det flere som jobber med å utvikle utdannings-modder for bla Civilization. Det finnes de i Norge som har sett på muligheten for norske mod’er, men jeg tviler på om læringsutbyttet er kvalitetssikret.

Dette kan spare kostnadene ved utvikling av utdannings-spill og spill med norsk språk.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s