Lesebrett og nettbrett smelter snart sammen: Kindle Paperwhite


Amazon har nettopp sluppet sine nye produkter: oppdaterte Kindle Fire og Kindle Paperwhite. Kindle Fire er et nettbrett på linje med Apples Ipad, mens Kindle Paperwhite er ett lesebrett for ebøker. Fire og Paperwhite representerer kanskje siste skrittet før de to dingsene smelter sammen til ett produkt. Nettbrett og lesebrett er jo skremmende like. Den eneste forskjellen er at skjermen på et lesebrett er spesielt tilpasset lesing. Problemet er dermed å bygge en skjerm som man både kan surfe på og lese.

Skjermen på Paperwhite har bedre oppløsing enn sine forgjengere Kindle Touch og Kindle DX og har sidebelysning slik at hvitfargene kommer bedre frem. Amazon hevder dette er en revolusjonerende teknologi, men teknologien er allerede brukt i lesebrettene Kobo Glo og Nook simple touch . Så dette er ikke den revolusjonen Amazon vil ha det til.

Paperwhite har heller ikke farger. Selskapet som utvikler teknologien til Kindle skjermene, e-ink, har imidlertid allerede lansert sitt nye Triton konsept, leservennlige skjermer med farger. De nye farge-skjermene er installert på Ectacos Jetbook Color og Mirasols Hanvon C18, så det er bare et spørsmål om tid før de ender opp på Kindle.

Når dette skjer vil Kindle kunne utvikles til et nettbrett som man både kan surfe på nettet med og lese bøker på. Da vil det ikke være nødvendig å kjøpe både et lesebrett og et nettbrett. Det er imidlertid mulig Amazon ønsker å beholde lesebrettet som et billigere alternativ til nettbrettet. Men da trenger man ikke legge på det fordyrende ekstra-funksjoner slik som selskapet gjør nå.

Reklamer

2 tanker på “Lesebrett og nettbrett smelter snart sammen: Kindle Paperwhite

  1. For meg er det ikke aktuelt å lese bøker på pc eller nettbrett. Skal en ha en god leseopplevelse bør det være e-ink. Derfor er jeg skeptisk til denne paperwhite, blir det samme slitsomme følese å lese som på nettbrett?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s