Nytt studium ved Oxford University


Denne måneden starter opptaket på det nye «filosofi og data»-studiet ved Oxford, det første nye filosofistudiet ved institusjonen siden 1973. Søkerne må være flinke i både data, matematikk og filosofi. Hensikten med studiet er å utforske de nye krysningene mellom filosofi-faget og data.

I kjølvannet av datarevolusjonen har det oppstått mange etiske dillemmmaer:  «Er kunstig intelligens liv?» «Hva skal vi gjøre med kunstig liv?» «Når er robotter levende?» Mange filosofiske teorier danner også rammen for dataprogrammer som lærer på egen hånd eller som simulerer menneskelig persepsjon. Kurset er på til sammen 3-4 år, hvor de første året er en innføring i filosofi og datavitenskap. De siste årene utforsker krysningene mellom fagfeltene.

Utviklingen ved Oxford er bare en del av en bredere satsning på «digital humaniora» i den engelskspråkelige verden. University of Nebraska har blant annet utvidet sin stab ved Center for Digital humanitiesDigital Humanities Conference, det mest prestisjetunge arrangementet innenfor faget, skal i tillegg avholdes i Nebraska i 2013.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s