Siri- funksjon på din stasjonære PC


ai I filmer som Star Trek eller 2001: en rom-odysse samhandler hovedpersonene muntlig med sine datamaskiner. Man stiller spørsmål til PC’en og så skal maskinen kunne svare. For eksempel skulle man kunne gå rundt i stua og si «Datamaskin, hvem var Charles Dickens?» og PC’en skulle kunne svare riktig og meningsfullt. I dag er dette faktisk mulig, selv uten superdatamaskiner som IBMs Watson.

Zabaware Ultra Hal

Ultra Hal er en nedlastbar «chatbot» med ekstra-funksjoner som i tillegg lar deg søke etter ting på nettet og åpne programmer. En chatbot er et program som det skal være mulig å småprate med, som prøver å simulere naturlige samtaler. Ultra Hal koster noen og tredve dollar, men det er mulig å lære seg å tilpasse dette programmet etter de behovene man har. Chatbotten snakker selvsagt ganske kryptisk, men utvidelser gjør det mulig å gi den ekstra kunnskap og funksjoner. Ulta Hal er et litt eldre program, og det har ikke blitt oppdatert på mange år.

Syn Virtual Assistant

Syn Virtual Assistant er gratis. Problemet er at det bare virker på engelske versjoner av windows 7 og 8. I august 2013 kommer imidlertid versjon 7 av programmet og da skal problemet med fremmede språk være løst. Syn Virtual Assistant har både en chatbot funksjon slik som Ultra Hal og det er i stand til å åpne programmer, men det er også integrert med gmail og facebook. Integrasjon med WolphramAlpha.com gjør dessuten at du kan spørre programmet om hvem Dickens var og få et skikkelig grundig svar lest opp. Du kan spørre programmet muntlig «Hva skjer i dag» og så kan programmet lese overskriftene fra dagens nyheter. Du kan også be programmet regne ut ulike regnestykker. Siden programmet er integrert med facebook får du beskjed når noe nytt dukker opp på facebook eller gmail.

Dragon NaturallySpeaking.

Dette er et program som spesialiserer seg på å ta diktater. I USA blir det blant annet mye brukt av legesekretærer. Det er ikke billig. Det koster 99 dollar til hjemme bruk. Programmet er større enn både Ultra Hal (som var rundt 20 mb) og Syn Virtual Assistant (som var på 160 mb). Dragon er totalt på nesten 2 gb. Det er altså snakk om et omfattende program som kan åpne de fleste programmer og funksjoner på din PC eller laptop ved hjelp av tale. Dette er programmet for sekretærene som vil jobbe hurtig eller for de funksjonshemmede som ikke kan bruke tastaturet på datamaskinen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s