Nå kommer DNA-basert legebesøk


BaseHealth heter firmaet i Redwood City i California  som har utviklet en portal, kalt Genophen, hvor lege og pasient kan samarbeide om å bruke opplysninger fra DNA-tester i helsetjenesten. Du tar en DNA-test, og sammen med legen din utarbeider BaseHealth en profil av hvilke styrker og svakheter som finnes i dine gener. Legen bruker deretter disse opplysningene til å gi deg helseråd.
Selskapet hevder at 70% av alle sykdommer kan forhindres og at DNA er et viktig redskap i for å gjøre dette. Forskjellen mellom BaseHealth og andre selskap som tilbyr DNA-tester er at legen din spiller en nøkkelrolle i å tolke resultatet. Du står ikke alene med en test som gir deg skremmende opplysninger, og legen kan også anbefale tiltak skreddersydd dine genetiske svakheter.
Flere selskap har i det siste jobbet med å utvikle helse-app’er og måleenheter, gjerne koblet til armbåndsur, bla Apple, men så langt er det ingen andre som har kombinert fitness og livsstilsfunksjoner med legeoppsyn og genetiske profiler.
Jeg tror dette blir fremtiden til helsevesenet også i Norge, skjønt vi har en merkbar uvilje mot å innføre noe nytt her til lands. Dette krever jo i tillegg et ekstra fokus på legers taushetsplikt ettersom genetisk informasjon (og livsstilsinformasjon) kan brukes mot pasienter av forsikringsselskap og andre. Mitt inntrykk er at taushetsplikten ikke alltid står like sterkt i alle miljøer.
BaseHealth har fått økonomisk støtte RONA Holdings og Bobby Yazdani.
genophen_slide2

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s