Språklæring med mange sanser


image

Nylig meldte Sciencedaily at ny forskning viser at den beste språklæringen er den som tar i bruk flere sanser. Å lese er ikke like bra som både å lese og lytte, og legger man til bilder i tillegg er det enda bedre
Det finnes mange språklæringsprogrammer og app’er som kombinerer lyd,  bilde og skrift.  Rosetta stone har jeg omtalt mange ganger på denne bloggen.  En annen er app’en Easy learn French som jeg bruker for øyeblikket.  Det finnes mange andre.
Men nylig oppdaget jeg at det finnes noen som tar språklæringen enda lengre. Det er nemlig mulig å lære seg fransk og engelsk i egne språklandsbyer i opensim-universet på nettet.  Opensim er et 3d-univers på linje med Secondlife hvor alle har sin egen avatar og hvor man samhandler med andre som vil lære fransk eller engelsk. Det finnes også egne kurs man kan ta i dette 3d-universet. Monash university, Goethe instituttet og flere andre har egne øyer for språklæring i Secondlife.
Med Oculus Rift og andre virtuelle hjelpemidler rett rundt hjørnet kan vi se for oss at stadig flere sanser kan stimuleres i språklæringen på nettet.

Reklamer

1 tanke på “Språklæring med mange sanser

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s